وظایف پشتیبان سایت چیست؟
در دنیای واقعی از وسایل نقلیه و منزل خود نگهداری می کنیم تا در صورت مشاهده ایراد و خرابی به سرعت آن را رفع کنیم، با توجه به اینکه امروزه وبسایت ها یکی از مهمترین پلتفرم های فروش و کسب و کار به حساب می آیند، از این رو اهمیت نگهداری و پشتیبانی از سایت بیش از پیش افزایش یافته است، حال لازم است بدانیم وظایف پشتیبان سایت چیست؛ زیرا اگر قصد کسب درآمد از این مسیر را داریم باید با تمام وظایف و مسئولیت های آن آشنا شویم.
وبسایت خود را مانند یک انسان تصور کنید که دارای علائم حیاتی و زندگی است، قطعا هر انسانی برای ادامه زندگی و بقا نیازهای اساسی دارد که در صورت فراهم نشدن آن ها ممکن است از کار بایستد، وبسایت نیز مشابه انسان است و می توان به موارد مختلفی از جمله تامین امنیت، سرعت سایت، بررسی ساختار سایت و… اشاره کرد که در صورت نادیده گرفتن این موارد ممکن است سایت شما به صورت کامل از دست برود.
استخدام پشتیبان سایت می تواند به ادامه حیات و پیشرفت وبسایت شما کمک کند و در صورت بروز هرگونه خطا در سریع ترین زمان ممکن خطاها را یافته و رفع کند، می توان گفت پشتیبان وبسایت مانند یک تضمین برای ادامه حیات کسب و کار شما می باشد. پیش تر در مقاله پشتیبان وب سایت چیست؟ به صورت کامل به بررسی این مهم پرداختیم و در ادامه به وظایف پشتیبانی وبسایت می پردازیم.
وظایف پشتیبان سایت چیست؟
وظیفه کلی پشتیبان سایت بررسی خطاهای وبسایت در هر زمینه ای و رفع خطاها می باشد تا وبسایت بدون هیچ گونه اختلال یا مشکلی به فعالیت های خود ادامه دهد، بنابراین در ادامه به بررسی 9 وظیفه اصلی پشتیبان سایت می پردازیم:
1-بهروز رسانی نرم افزار های سازنده سایت
برای ساخت وبسایت از ابزارها، نرم افزارها و سیستم های متفاوتی استفاده می شود، یکی از مهمترین وظایفی که یک پشتیبان سایت دارد آپدیت و بروزرسانی این ابزارها می باشد؛ دقت کنید برای دریافت خدمات با بالاترین و بهترین سرعت همواره آپدیت و بروزرسانی بخش های مختلف وبسایت اهمیت دارد.
بنابراین لازم است وبسایت شما همیشه بروز باشد تا علاوه بر بالا رفتن سرعت بارگذاری، امنیت وبسایت نیز تامین باشد.
2-بالا بردن سرعت سایت
سرعت سایت یکی از مهمترین مواردی است که بعنوان یک مدیر یا پشتیبان سایت باید به آن توجه داشته باشید، زیرا اگر وبسایت شما دارای محتوای بی نظیر و تصاویر خارق العاده ای باشد و حتی مطالب آن نیز با دقت و وسواس زیادی انتخاب شده باشد، در نهایت اگر سرعت بارگذاری صفحات پایین باشد هیچ یک از کاربران برای ورود به وبسایت شما صبر نمی کنند و در نهایت تمامی زحمات شما در بخش های مختلف از بین می رود.
بنابراین اهمیت به سرعت سایت در بالا بردن رتبه بندی و ارتقای سایت نیز موثر است، عکس این مساله نیز صدق می کند و پایین بودن سرعت سایت تجربه کاربری منفی را برای مخاطبین و کاربران به جا می گذارد. بنابراین لازم است پشتیبان وبسایت به صورت مداوم با استفاده از ابزارهای مختلف سرعت سایت را بررسی کنند.
3-بررسی و رفع خطای کدنویسی سایت
بررسی کدهای HTML نیز یکی دیگر از وظایف پشتیبان سایت است تا در صورت هرگونه خطا سریعا رفع شود، این بخش از وظایف پشتیبان کاملا تخصصی است بنابراین بعنوان یک پشتیبان لازم است تا حدودی با دستورات برنامه نویسی و رفع خطای کدهای وبسایت آشنا باشید. شاید برخی خطاها کوچک و ناچیز باشند امــا این خطاها اگر در زمان کوتاه رفع نشود در نهایت منجر به ایجاد خطاهای بزرگتری می شود که امنیت و کارایی وبسایت را به خطر می اندازد.
4-تهیه فایلهای بکآپ
پشتیبان گیری از وبسایت در صورتی که فایل های ضروری وبسایت خود را از دست داده باشید بسیار مساله مهمی است، تصور کنید فایل های زیادی در وبسایت خود بارگذاری کرده اید و همه ی آن ها نیز اهمیت زیادی برای شما دارد اما به یکباره تمامی فایل ها به دلایل مختلفی از دست می رود!! بله بسیار تصور دلخراشی است اما در صورت بک آپ گرفتن از اطلاعات وبسایت به راحتی می توانید این مشکل را رفع کنید.
بنابراین یکی دیگر از وظایف پشتیبانی سایت پشتیبانگیری از فایلها و پایگاه داده وبسایت بصورت دوره ای می باشد.
5-توجه به ظاهر وبسایت
نظارت بر طراحی گرافیکی و طراحی وبسایت یکی از مسائلی است که با بررسی و رفع خطای گرافیکی و ظاهری وبسایت می توانید احساس رضایت را در کاربران خود بوجود آورید. در نظر بگیرید کاربر به وبسایت شما مراجعه می کند و صفحه خرید شما دارای بخش های پراکنده و بی نظمی است در این صورت احساسی که به شخص دست می دهد عدم اهمیت به او و نادیده گرفتن نیازهای کاربر است، بنابراین ممکن است در شرایط دیگری وبسایت شما را برای مطالعه انتخاب نکند و این یک بازخورد منفی به حساب می آید که بهتر است تمامی خطاهای ظاهری نیز در کوتاه ترین زمان ممکن رفع شوند.
6-بررسی و توسعه محتوای سایت
در بسیاری از مجموعه و شرکت ها تیم تولید محتوا و سئوی سایت از بخش پشتیبانی مجزا است اما یک پشتیبان سایت حرفه ای لازم است تا حدودی با قوانین تولید محتوا و بررسی محتوای سایت آشنا باشد تا در صورت وجود هرگونه خطا و یا ناکافی بودن محتوا بتواند این مساله را تشخیص داده و در جهت رفع آن اقداماتی انجام دهد.
7-سئو و بهینه سازی وبسایت
بهینه سازی وبسایت نیز اغلب به یک متخصص سئو نیازمند است، امــا برخی وظایف پشتیبان سایت مستقیما با سئوی سایت در ارتباط است، به عنوان مثال بررسی ساختار سایت، سئوی فنی و سرعت سایت، کلمات کلیدی پرکاربرد برای هر وبسایت، تکمیل صفحات درباره ما و تماس با در سایت و… می تواند از وظایف پشتیبان سایت باشد که لازم است تمامی این موارد به صورت کامل تکمیل شود زیرا در سئو و بهینه سازی سایت موثر است.
8-نمایش سایت در دستگاه های مختلف
یکی از مواردی که گوگل به شدت به آن اهمیت می دهد نمایش سایت در دستگاه های مختلف از جمله لپ تاپ، موبایل و تبلت است؛ بنابراین به عنوان یک پشتیبان سایت لازم است وبسایت مورد نظر را به نحوی بروزرسانی کنید که در تمام مرورگرها و دستگاه های هوشمند به درستی و طبق طراحی صحیح نمایش داده شود.
9-بررسی لینک های خراب در سایت
لینک های داخلی و خارجی لازمه هر سایتی است امــا اگر این لینک ها خراب باشند و کاربر را به مقصد مشخصی هدایت نکند باعث پایین آمدن تجربه کاربری و ایجاد تجربه منفی در کاربران می شود؛ بنابراین لازم است بصورت دوره ای لینک های سایت بررسی شود تا در صورت از دسترس خارج شدن برخی صفحات بتوانیم لینک ها را تعمیر کنیم.
بنابراین به عنوان یک پشتیبان سایت وظیفه داریم تا تمام لینک های وبسایت را بررسی کنیم و لینک های خراب را شناسایی و اصلاح کنیم تا هیچ گونه تاثیر منفی برای سایت ما نداشته باشد.
کلام آخر
پشتیبانی سایت از جمله موارد مهم در نگهداری سایت است، بنابراین در این مقاله تلاش شد با بررسی این مساله که وظایف پشتیبان سایت چیست، تمامی موارد مهم و ضروری که به عنوان یک پشتیبان سایت برای نگهداری و محافظت از آن باید انجام شود را معرفی کنیم تا بتوانید با بررسی پیوسته وبسایت خود را ارتقا دهید و در صورت وجود هرگونه خطا سریعا آن را رفع کنید.
درباره فاطمه ساده
فاطمه ساده هستم مدیر ساده دیزاینر، مدرس و مشاور کسب و کار های اینترنتی ، در اینجا به شما کمک می کنم که از صفر کسب و کار آنلاین خودتان را با وردپرس بدون کد نویسی راه اندازی کنید و به در آمد پایدار برسانید. با نکاتی که بهت آموزش داده شده به راحتی می تونی کسب و کار خودتو با کمترین هزینه راه اندازی و مدیریت کنی.
نوشته های بیشتر از فاطمه ساده
دیدگاهتان را بنویسید